2022 a fost un an dificil pentru investitori, mai ales pentru cei la început de drum. Piața americană a fost foarte oscilantă. Au fost 4 scăderi abrupte de peste 12%, dar și reveniri surprinzătoare.
Per total, scăderea e de aproximativ 16%. Și totuși de ce minusurile din portofoliu sunt de 20-30% și în unele cazuri chiar mai mult? Ai și tu acțiuni care au scăzut cu 50-70% față de prețul la care ai cumpărat?
Una din greșelile investitorilor la început de drum a fost că au cumpărat pe scădere acțiuni care apoi au scăzut și mai mult. Astfel, au în portofoliul lor acțiuni pe pierdere, care nu reușesc să revină pe profit nici când piața este în creștere.
Ce ar fi avut ei nevoie ca să evite pierderile este o abordare mai pragmatică a investițiilor și un plan de tranzacționare adaptat la ce se întâmplă în piață.
✅
Să știi să identifici acțiunile care au șansa să performeze mai bine decât restul acțiunilor din piață și să le eviți pe cele care se adâncesc în scădere
✅
Să administrezi eficient portofoliul astfel încât să ai cât mai multe acțiuni profitabile și să nu lași acțiunile neperformante să se înfunde în scăderi
✅
Să fii flexibil, ca să te poți adapta la contextul actual și să-ți atingi obiectivul de profit
În acest webinar practic, de aproximativ 90 de minute, alături de invitații mei, venim în fața ta cu mai multe concepte teoretice și practice, care țin de definirea unui plan de tranzacționare adaptat la riscurile și oportunitățile din piață.
Va fi o discuție interactivă, cu exemple și tehnici concrete, pe care le vei putea și tu implementa pentru portofoliul tău de acțiuni de pe piețele internaționale.
Tranzacționezi deja sau îți propui să îți construiești un portofoliu pe piețele internaționale, în special SUA;
Vrei să știi să identifici oportunitățile, nu doar acțiunile care se adâncesc în scădere;
Vrei să supraviețuiești cu succes perioadelor de scădere a bursei;
Vrei să-ți echilibrezi portofoliul, nu să rămâi blocat până crește piața ca să recuperezi toate pierderile;
Au deja un plan excelent de tranzacționare, care funcționează în orice situație, chiar și în criză;
Așteaptă să găsească “momentul oportun”, când acțiunile își revin ca să poată face rebalansări în portofoliu;
S-au resemnat că portofoliul lor mai poate reveni vreodată.
✅ O sa afli ce este o “strategie de portofoliu”, în contextul investitiilor – având în vedere că acest termen este extrem de folosit în industrie, dar puțini îl înțeleg cu adevărat;
✅ Și, poate, cel mai important dintre toate – cum să-ți definești planul propriu de tranzacționare adaptat profilului tău de investitor.
✅ Cum să iei deciziile conform unor principii, nu copiind ce fac alții și riscând să pierzi bani, neînțelegând cum funcționează, de fapt, jocul;
✅ Cum să nu mai cumperi acțiuni care urmează să scadă. Ce înseamnă o acțiune scumpă de fapt;
✅ Cum să construiești o strategie globală de portofoliu astfel încât să treci cu bine prin orice criză;
✅ Cum să îți creezi sau să-ți rebalansezi portofoliul astfel încât să te asiguri că ai acțiuni care sunt favorizate în contextul actual și care aduc randamente mai bune decât piața.
✅ O sa afli cel mai bun mix între acțiuni, aur, obligațiuni și opțiuni, care te vor ajuta să ieși din criză de pe o poziție mult mai bună decât majoritatea celorlalți investitori;
Consultant de investiții autorizat de către ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară);
Certified Financial Technician (CFTe) de International Association of Technical Analysis de peste 10 ani
14 ani de experiență in piețe financiare ca broker
Buna, sunt Olga, Investment Strategist.
Susțin investitorii cu instrumentele potrivite pentru a optimiza randamentele portofoliilor lor și pentru a acoperi riscul în cazul fluctuațiilor mari ale pieței.
Despre
Link-uri utile
Copyright Strategii de Investitii – 2024. Developed with respect by Pasul Urmator