Profilul tău Predominant: Emoțional

Iei decizii în funcție de „feeling”: cumperi când ești încrezător și te simți confortabil să o faci.

Ești un investitor motivat, dar trebuie să mai câștigi puțină experiență. În general, ai tendința să reacționezi la felul în care simți știrile și piața: cumperi pe știri bune și vinzi dacă știrile sunt proaste.

Fiind un investitor emoțional, este posibil să fii adesea influențat de sentimente și de reacțiile emoționale în luarea deciziilor de investiții.

Chiar dacă utilizezi analiza fundamentală pentru a evalua sănătatea și perspectivele unei companii, este important să fii conștient de modul în care emoțiile tale pot influența procesul decizional.

Iată câteva aspecte de care să ții cont:

Amintește-ți că procesul de investiții poate fi însoțit de fluctuații ale prețurilor și emoții intense.

Fiind deschis la analiza tehnică și fundamentală, poți crește gradul de obiectivitate în deciziile tale și poți reduce impactul emoțiilor asupra performanței portofoliului de acțiuni.

Pentru a-ți îmbunătăți rezultatele și a-ți reduce influența emoțiilor în procesul de investiții, îți recomand următoarele:

Reamintește-ți că investițiile reușite necesită abordări raționale și informate. Îmbunătățirea controlului emoțional și integrarea analizei fundamentale în procesul tău de investiții te poate ajuta să obții rezultate mai consistente și mai bune pe termen lung.

Cu toate acestea, fiecare investitor are propriul său stil și abordare, așa că găsește ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine și adaptează strategia în funcție de nevoile și obiectivele tale specifice.

Succes în călătoria ta de investitor!

Cu încredere în abilitățile tale.

Olga Ursu

Intră în grupul de facebook Strategii de investiții

Acest grup este pentru investitorii care tranzacționează pe piețele internaționale, in special SUA și care doresc sa obțină randamente peste medie.